Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Γιατί δεν ψηφίζουν όσοι γεννήθηκαν το 1997
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα,
τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!
Γεώργιος Σουρής


γράφει ο Βασίλης Πανδής


Για άλλη μια φορά γίνονται φανερές οι σκαιές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία με νομικίστικα κόλπα προσπαθεί ν' αποφύγει την εκλογική της συντριβή.

Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι, προκειμένου να ψηφίσουν όσοι κλείνουν τα 18 φέτος. Ωστόσο, χρησιμοποιούν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ως δικαιολογία.
Η αλήθεια είναι ότι Σαμαράς και Βενιζέλος σκέφτηκαν: "Πόσες από αυτές τις 100.000 ψήφους πρόκειται να πάρουμε εμείς;" και με την απάντηση αυτονόητη, συνέχισαν: "Απ' το να ψηφίσουν και να μας μαυρίσουν, καλύτερα να μην ψηφίσουν καθόλου." Όπερ και εγένετο.

Και οι δικαιολογίες τους είναι πράγματι του κώλου, γιατί σ' ένα κράτος που θέλει να λέγεται ευνομούμενο και κράτος δικαίου, θα κινούνταν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία.

Ας το πάρει κανείς όπως θέλει, αλλά ο παραλογισμός κι η παρακμή έχουν φτάσει τόσο βαθιά σ' αυτή τη χώρα, ώστε το υπόλοιπο εκλογικό σώμα να αποφασίζει... ερήμην άλλων 100.000 ανθρώπων που αδίκως στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα.


Υ.Γ. 1:

Υ.Γ. 2: Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση-χαστούκι στην κυβέρνηση, απ' το "Συνήγορο του Πολίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...