Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

5 χρόνια διχασμού μόνο και μόνο για το 30%;


ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...

γράφει ο Βασίλης Πανδής

Προ ημερών, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διεμήνυσε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει και θα εφαρμόσει το 70% του μνημονίου, ενώ το υπόλοιπο 30% είναι απορριπτέο ως "τοξικό".
Δηλαδή εδώ και 5 χρόνια ο ελληνικός λαός τυραννιέται, διχάζεται και καταδυναστεύεται μόνο και μόνο για το 30% του μνημονίου; Πού να πήγε άραγε "η καταγγελία του μνημονίου και η κατάργησή αυτού και των εφαρμοστικών του νόμων, μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο, την επομένη της εκλογής τους";


Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά το πόσο "αντιμνημονιακή" είναι, καθώς μετά τη "γαργάρα" για το μνημόνιο και το χρέος, έρχεται το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου, που στήριξε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις απ' το Νοέμβριο του 2011 κι εξής και ψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, κατά την ίδια περίοδο. Περιττό να σημειωθεί πως τον Π.Παυλόπουλο θα στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία (καμιά υπόνοια μελλοντικής σύμπραξης σε στυλ "μεγάλου συνασπισμού"...).


Εν τω μεταξύ, διαβάζουμε στο thetoc.gr:

Όμως η τελική απόφαση του Πρωθυπουργού σύμφωνα με πληροφορίες, επηρεάστηκε σημαντικά από την τελευταία συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Π. Λαφαζάνη. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον Πρωθυπουργό για τον Δ. Αβραμόπουλο και είχε συμφωνήσει στην επιλογή του Π. Παυλόπουλου [...]. Βασικό κριτήριο για την συμφωνία στο πρόσωπο του Π. Παυλόπουλου από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας αποτέλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός ως βουλευτής της ΝΔ δεν συμμετείχε σε μνημονιακές κυβερνήσεις και είχε ταχθεί με δηλώσεις του κατά της εφαρμογής μνημονιακών δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας διέρρεαν τις τελευταίες ημέρες την πιθανότητα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος εκφράζοντας την συγκατάθεσή τους σε μία ενδεχόμενη επιλογή στο πρόσωπο του πρώην υπουργού. [...]

Τι καταλαβαίνουμε δηλαδή; Ότι δεν ήταν ιδεολογικοπολιτικοί οι λόγοι που οι Λαφαζάνης και σία έβαλαν βέτο στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου· το έκαναν επειδή θεώρησαν ότι μια τέτοια υποψηφιότητα θα 'χε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος.


Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΕΛ δεν είναι απλά μι' απ' τα ίδια· η κυβέρνηση αυτή φαντάζει σαν ήρωας του Πόε: "ζωνταν[η] με τα χαρακτηριστικά των νεκρών, νεκρ[η] με τις ροπές των ζωντανών, μια ανωμαλία στην επιφάνεια της γης"*.Υ.Γ.
Δείτε τον Πάνο Καμμένο να ξεμπροστιάζει μνημονιακούς,... Προκόπη Παυλόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ:~ ~ ~ ~ ~ ~ ~


*: Edgar Allan Poe: 21 ιστορίες και "το Κοράκι", ανθολόγηση - μετάφραση - σημειώσεις: Κατερίνα Σχινά, εκδ. Μεταίχμιο, Αθήνα, 2013 ("Απώλεια αναπνοής", σελ. 414)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...