Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Κυβερνητικές πομφόλυγεςγράφει ο Βασίλης Πανδής

Απ' την αθηναϊκή δημοκρατία της "Ιστορίας" του Θουκυδίδη και τους Τριάκοντα του "Κατά Ερατοσθένους" του Λυσία ως τη σύχρονη πολιτική διγλωσσία, δυο τσιγάρα είναι ο δρόμος. Έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα μπορούσε ν' αποτελεί εξαίρεση της μακραίωνης πολιτικής μας παράδοσης...
Αφού τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έταξαν τα πάντα σ' όλους, τώρα το παίζουν ανήξερα. Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάληψη της εξουσίας, το μόνο που παρατηρείται απ' την πλευρά της κυβέρνησης είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και μεγαλοστομίες, που περισσότερο προσιδιάζουν σε προεκλογικό παρά σε μετεκλογικό τοπίο. Όμως, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η προεκλογική περίοδος ετελείωσε κι ότι έχει έρθει πια η ώρα για έργα.

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ εδήλωνε πως η κατάργηση του μνημονίου κι όλων των εφαρμοστικών του νόμων θα 'ρθει στη Βουλή "μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο (sic)"· έπειτα, το μείζον κόμμα της κυβέρνησης, καθώς βρισκόταν στα πρόθυρα της εξουσίας, άρχισε να στρογγυλεύει τις θέσεις του (το 'χαμε τονίσει ήδη απ' τον Ιανουάριο του 2013: http://enomenoi-ellines.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8663.html)· και φυσικά το γεγονός αυτό έκανε τον Πάνο Καμμένο να ξιφουλκεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως, δε βαριέσαι... Η κουτάλα να 'ν' καλά κι ας δεχτούμε το 70% του μνημονίου, ας κοροϊδέψαμε οικτρά τον απελπισμένο κοσμάκη.
Ασφαλώς, στις καλένδες παραπέμφθηκε και το ζήτημα του χρέους. Πάνε καλλιά τους οι μονομερείς διαγραφές του επονείδιστου και επαχθούς χρέους.
Λέτε να μειωθούν οι φόροι (και ιδίως ο ΦΠΑ), όπως εξήγγειλε προεκλογικά ο Πάνος Καμμένος;
Πάντως, υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος εδήλωνε επίσης προεκλογικά πως την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση που θα στηριζόταν απ' τους ΑΝΕΛ, θα ήρε τις κυρώσεις κατά τις Ρωσίας (βλ. εδώ)...
Και φυσικά ούτε λόγος για τα εθνικά θέματα ή το μεταναστευτικό... Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια και έρχονται κι οι έποικοι, να μας χρυσώσουν το χάπι.

Κι όλα αυτά δίπλα στα χαμογελάκια και τα σούρτα φέρτα στην "Αυσονία", την "Αλβιώνα" και τα "ένδοξα Παρίσια"... Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι διαφορά έχει αυτό:


από αυτό;Ας ξυπνήσει, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας απ' την "υπεροψίαν και μέθην" της κατάληψης του πρωθυπουργικού θώκου· ας ξυπνήσει ο Γιάνης (καραsic) Βαρουφάκης απ' τον παροξυσμό του κλαρινογαμπριλικιού του, γιατί όπως γράφει κι ο άνθρωπος που έσπειρε τη φωτιά του αντιμνημονιακού αγώνα, ο Δημήτρης Αντωνίου:
"Τα Μνημόνια και οι Προδοτικές Δανειακές Συμβάσεις (που περιέχουν όρος παράνομης εκχώρησης της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Εσχάτης Προδοσίας) καταργούνται μόνο με νόμους, όχι με Βαρουφάκειες Ψευτομαγκιές στις Τηλεοράσεις κι εκπομπές των Μεσημεριανάδικων και με παρακαλετά στους Τροικανούς. [...]
Αν δεν γίνει αυτό, καθίστασθε κι εσείς υπόλογοι και υπαίτιοι Εσχάτης Προδοσίας…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...