Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α(Ε)ΡΙ(ΣΤΕΡΙ)ΤΖΗΔΩΝγράφει ο Βασίλης Πανδής

Ο λαός μας αρέσκεται ν' ακούει όποιον του χαϊδεύει τ' αυτιά, αρέσκεται ν' ακούει "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"· ζει στην παραζάλη της κατάρρευσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δεν καταλαβαίνει ότι γι' άλλη μια φορά εξαπατήθηκε οικτρά.
Άραγε δεν το καταλαβαίνει ή προσποιείται -απέναντι και στον ίδιο του τον εαυτό; "Κανένα στόμα δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα".

Το μόνο αντίδοτο στη νοσηρή αυτή κατάσταση είν' εκείνο που μας θέλει προσγειωμένους, σοβαρούς και ψύχραιμους απέναντι στα πράγματα - όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σε εποχές σαν τις σημερινές.
Λυπάμαι, λοιπόν, αν προσγειώνω απότομα κάποιους, αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης ΔΕΝ είναι ο... Μεσσίας που άργησε μια μέρα (ή σαράντα χρόνια)! Ίσως να 'ναι ένας άνθρωπος που συνδυάζει επιτυχώς τις επιστήμες της κλαρινογαμπρικής και των οικονομικών, όμως, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς δεν είναι σίγουρα.

Λένε μερικοί, που ψυχαναγκαστικά φοβούνται την αλήθεια και βρίσκονται σε άρνηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πετύχει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εθνικά ωφέλιμο ως τώρα, επειδή "είναι νωρίς ακόμα".
Όμως, αν ο ένας αυτός μήνας ήταν λίγος για να προωθηθούν μερικές ουσιαστικές κινήσεις και να ξελασπώσει η χώρα, δεν ήταν καθόλου λίγος για να δρομολογηθούν άλλου χαρακτήρα ενέργειες.
Συγκεκριμένα:

Άξιος συνεχιστής του προκατόχου του ο Νίκος Κοτζιάς

α) Η κυβέρνηση έκανε γαργάρα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας (τις οποίες αρχικά είχε αφήσει να φανεί ότι καταδικάζει), συνεχίζοντας μια αντεθνική εξωτερική πολιτική, που συμβάλλει στην αποδυνάμωση της ελληνικής παραγωγικότητας και την απομείωση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, μ' ό,τι αυτό συνεπάγεται.


β) Αποδέχτηκε ΠΛΗΡΩΣ το αποικιακό καθεστώς που υφίσταται απ' το Μάιο του 2010. Και σα να μην έφτανε η θεαματική αυτή κωλοτούμπα, κοροϊδεύει ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ τους Έλληνες, "βαφτίζοντας το κρέας ψάρι" (όπως λέει κι ο... ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος), ονομάζοντας την παράταση του μνημονίου (αυτό που ζητούσε δηλαδή εξ αρχής η τρόικα απ' τον Αντώνη Σαμαρά, τον περασμένο Δεκέμβριο!) "πρόγραμμα - γέφυρα" κι αποκαλώντας πια την τρόικα "θεσμούς". Στο σημείο αυτό, νομίζω πως μια μικρή παρέκβαση είναι συγχωρητέα· γράφει ο μέγας Θουκυδίδης: "Καὶ τὴν εἰωθυῖαν ἀξίωσιν τῶν ὀνομάτων ἐς τὰ ἔργα ἀντήλλαξαν τῇ δικαιώσει" ("Και τη συνηθισμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.") Ο νοών νοείτω...


γ) Πρότεινε και ψήφισε (από κοινού με τη ΝΔ!) τον Προκόπη Παυλόπουλο για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας· δε χρειάζεται φυσικά να σημειωθεί ότι ο Π.Παυλόπουλος στήριξε ΟΛΕΣ τις μνημονιακές κυβερνήσεις και ψήφισε ΟΛΑ τα μνημόνια απ' το 2011 μέχρι και το 2014...

"Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται."
Αν η κυβέρνηση αυτή είχε πράγματι τετρακάθαρο αντιμνημονιακό χαρακτήρα και δεν ήταν άλλο ένα γιουσουφάκι των Βρυξελλών, θα 'χε ήδη φέρει στη Βουλή αυτό που 'χε πολλάκις υποσχεθεί· η κατάργηση δηλαδή των μνημονίων εδώ κι ένα μήνα θα είχε γίνει πραγματικότητα και de facto (λόγω της πανθομολογουμένης αποτυχίας τους) και de jure ("μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο").
Αν η κυβέρνηση αυτή δεν αποτελούταν από άξιους συνεχιστές του δόγματος του λαϊκισμού, του πολιτικού αμοραλισμού, της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας, της ψηφοθηρίας κι εν τέλει του ευρωλιγουρισμού (που συμπυκνώθηκε στο περίφημο γιωργοπαπανδρεϊκό "Λεφτά υπάρχουν!"), θα 'χε καταργήσει τα μνημόνια, όπως προείπαμε, και με τα δεδομένα αυτά θα πήγαινε στο Eurogroup, για να διαπραγματευτεί. Γιατί, κ.Βαρουφάκη, δεν πηγαίνεις να διαπραγματευτείς από μειονεκτική θέση, όταν κάλλιστα μπορείς να έχεις το πάνω χέρι, δίχως η χώρα να διατρέχει κάποιο μεγάλο ρίσκο.

Έλληνες, ξυπνήστε· ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...