Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Τι Σαμαράς, τι Τσίπρας...
γράφει ο Βασίλης Πανδής

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:
«Έγινε ένας συμβιβασμός, δύσκολος, σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνος, αλλά σήμερα από καλύτερες θέσεις, με καλύτερες προϋποθέσεις, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να εφαρμόσουμε την άλλη πολιτική που υποσχεθήκαμε και επιδιώκουμε». (πηγή)
Δηλαδή; Δηλαδή σαμαρολογία2.

Αλέξης Τσίπρας - Αντώνης Σαμαράς: Βίοι παράλληλοι
Σε τι διαφέρει ο Αλέξης Τσίπρας απ' τον Αντώνη Σαμαρά; Στο ότι ο Σαμαράς μπορεί να είναι άλλος ένας προδότης, αλλά εγκατέλειψε τα "Ζάππεια" πριν τις εκλογές του 2012, πριν να γίνει πρωθυπουργός. Αντίθετα, ο Α.Τσίπρας καθ' όλην την προεκλογική περίοδο του 2015 πορεύθηκε έχοντας για ευαγγέλιο, το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" και μ' αυτό εξελέγη πρωθυπουργός, για να το πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την επομένη των εκλογών.
Εκεί, λοιπόν, που δεν πρόκειται να διαφέρει καθόλου ο Τσίπρας απ' τον Σαμαρά, θα είναι στην κυβερνητική πολιτική. Ήδη έχουμε 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης (άρα και του μνημονίου, όπως διαβεβαιώνουν όλοι πλην των κυβερνητικών), η τρόικα έρχεται στην Αθήνα (ενώ πριν σχεδόν τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας δεσμευόταν πως ούτε καν θα συναντηθεί μαζί της), συνεχίζεται ο στενός δημοσιονομικός έλεγχος, υπάρχει ρητή δέσμευση της κυβέρνησης για αποπληρωμή του χρέους και για καμιά μονομερή κίνηση έναντι των δανειστών, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν όλα εκείνα τα τέλη που η κυβέρνηση για τόσον καιρό έκρινε ως άδικα, η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, επομένως η κυβέρνηση δεσμεύεται να ακολουθήσει την πολιτική Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.

Αισχρή φαρσοκωμωδία
Αφού η κυβέρνηση παίζει αυτήν την αισχρή φαρσοκωμωδία στις πλάτες του ελληνικού λαού, μη θέλοντας ν' αποκαλύψει όλα εκείνα στα οποία συμφώνησε με την τρόικα, και προς αποκατάστασιν της αλήθειας, τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως οι δανειακές συμβάσεις είναι αλληλένδετες με τα μνημόνια και αποτελούν βασικό πυλώνα του καθεστώτος ομηρείας της χώρας· τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Μ' ένα λόγο, όποιος προσπαθεί να σας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, λέγοντας πως άλλο πράγμα είναι τα μνημόνια κι άλλο οι δανειακές συμβάσεις, είναι σίγουρα ένας απ' τους υποταγμένους της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν υποστηρίζει την πολιτική στης οποίας την εφαρμογή συναινεί, αλλά είναι κι ένας λαϊκιστής, ένας δημαγωγός, που θέλει "να σας πάρει και το βόδι".
Σαν να λέμε, τι Σαμαράς, τι Τσίπρας...

Υ.Γ.:
Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής:
«Το κείμενο δεν έχει ασάφειες ως προς τις δεσμεύσεις που είναι σε βάρος της χώρας. Η διατύπωση για το πλεόνασμα δεν οδηγεί σε χαμηλότερο πλεόνασμα. Οι ρήτρες που φορτώνουν όλο το ψηφισμένο μνημόνιο να ακυρωθούν με μονομερείς κινήσεις. Να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο, γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο μνημόνιο, καθώς υπάρχει η ρήτρα αναδοχης της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου. Πρέπει να δώσουμε μάχη να απαντήσουμε σε ότι είναι βάρος της χώρας και βεβαίως να μην ψηφιστεί από τη Βουλή»
(Πηγή)


Υ.Γ.2:
Το μαντρί των ΑΝΕΛ
Οι παρωπίδες μη φέροντες ξέραμε εδώ και καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβιβαστεί χάριν της κυβερνητικής προοπτικής. Οι ΑΝΕΛ όμως; Οι ΑΝΕΛ απ' το "Υπογραφή της δανειακής σύμβασης είναι το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας" (sic) έφτασαν στο "2-3 όροι της δανειακής σύμβασης δεν είναι ανεκτοί". Αλλά βέβαια τι είν' αυτά που λέμε; Η κυβέρνηση δεν υπογράφει τη δανειακή σύμβαση· απλώς ζητά την παράταση της - λες και οι δανειστές μας -που ρίξαν τόσες χώρες στα βράχια κι ύστερα τους κλέψαν τ' ασημικά- είναι τόσο ηλίθιοι (μπεεεεε). Εν τέλει πράγματι "Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...